Nyhetsarkiv

 • House of Sweden blir ny chefsbostad för Sveriges ambassadör i Washington

  House of Sweden, som inrymmer den svenska ambassaden och ett antal svenska företag, ligger vid Potomacflodens strand i Georgetown i centrala Washington DC. Byggnaden, som invigdes 2006, är en av de mest kända i den amerikanska huvudstaden. UD och Statens fastighetsverk omsätter nu det ursprungliga förslaget för huset då House of Sweden även blir ny chefsbostad för Sveriges ambassadör i Washington.

  Publicerat

 • Naturnära jobb i Bogesundslandet

  Vid Röskär i västra delen av Bogesundslandets naturreservat, Vaxholms kommun, avslutades nu i höst ett omfattande restaureringsarbete. Det är SFV som med hjälp av Skogsstyrelsens ”Naturnära jobb” återställer en igenväxt 9 hektar stor (=18 fotbollsplaner) hagmark full av bl.a. gammelekar.

  Publicerat

 • Ras på Bohus fästning

  Natten till lördagen rasade en del av Sven Halls torn i Bohus fästning ned. Raset orsakade tack och lov inga personskador. Platsen runt tornet är avspärrat och nu vidtar en utredning av vad som orsakade raset och vilka åtgärder som behövs för att förhindra eventuella nya ras.

  Publicerat

 • Nationalmuseum i nytt ljus - En komplex renovering i hamn

  På uppdrag av regeringen tog Statens fastighetsverk första spadtaget i renoveringen av Nationalmuseibyggnaden i juli 2014. Ett ögonblick som föregåtts av många års detaljerad planering. Fyra år och 1,3 miljoner arbetstimmar senare, överlämnades den nyrenoverade byggnaden till Nationalmuseum sommaren 2018. Statens fastighetsverk har genomfört uppdraget inom den ekonomiska ram på cirka 1,2 miljarder kronor som regering och riksdag beslutat att renovering och ombyggnad fick kosta. Det är ett av de största och mest komplexa projekt som Statens fastighetsverk genomfört i modern tid.

  Publicerat

 • Koppartak på Kalmar slott måste lagas

  En misslyckad kopparstöld har under natten mot onsdag ägt rum på Kalmar slott. Det var på den nya köksutbyggnaden från 2014 som någon har försökt bända upp ett stort stycke koppar. Taket är skadat och Statens fastighetsverk kommer att se till att det lagas omgående.

  Publicerat

Gå till resultatsida:
1 2 3 4 5 6 7 Nästa